Helpdesk Software Europe

ManageEngine geplaatst in het 2020 Gartner Magic Quadrant for IT Service Management Tools

Het 2020 Gartner Magic Quadrant for IT Service Management Tools biedt een onbevooroordeelde evaluatie van verschillende ITSM-oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het is voor potentiële klanten een hulpmiddel van onschatbare waarde die hun inzicht geeft in verschillende leveranciers zodat ze voor hun zakelijke behoeften de juiste oplossing kunnen kiezen. Lees het rapport voor meer informatie over de ITSM-branche en de voornaamste leveranciers.

In het rapport vindt u:

Een volledige analyse van verschillende ITSM-leveranciers

Een goed begrip van wat er nu speelt in de ITSM-branche

Inzichten in de mogelijkheden die ServiceDesk Plus biedt op het gebied van ITSM

Vraag een gratis exemplaar aan van 2020 Gartner Magic Quadrant for IT Service Management Tools

Lees het rapport
Gartner, Magic Quadrant for IT Service Management Tools, 6 oktober 2020, Rich Doheny, Keith Andes, Mark Cleary
Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of diensten aan die in zijn onderzoekspublicaties worden beschreven, en adviseert technologiegebruikers om bij het selecteren van leveranciers niet alleen af te gaan op de hoogste scores of andere aanprijzingen. De onderzoekspublicaties van Gartner geven de meningen van Gartner als onderzoeksorganisatie, en mogen niet worden opgevat als feitelijke uitspraken. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.
De grafiek is door Gartner, Inc. gepubliceerd als onderdeel van een uitgebreider researchdocument en moet worden geëvalueerd binnen de context van het complete document.

ITIL® is een gedeponeerd handelsmerk van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.